Rešetku na temelju oksid pjena za čišćenje prljave vode

Istraživači na Sveučilištu Washington uspjeli koristiti rešetku oksid listova za stvaranje biofoam koji može transformirati prljave vode u piti vodur. Njihova nada je da u zemljama gdje ima puno sunca, to će biti moguće da se prljave vode, koristeći ovaj materijal ispariti i prikupljanje pitke vode.

Ova nova metoda kombinira bakterija proizvodi celuloza i rešetku oksid u obliku bi-slojevite biofoam. Proces proizvodnje se kaže da je izuzetno jednostavan i nanorazini celuloznih vlakana mreže proizvode bakterije ima izvrsnu sposobnost za kretanje vode od isparavanjem površinu dok smanjenje topline dolazi. Materijal je bi-slojevita struktura sa svjetlo upija rešetku oksid ispunjen nanocellulose na vrhu i davan nanocellulose na dnu. Kada je suspendiran na vodu, voda je zapravo mogu dobiti gornjoj gdje se događa isparavanje. Svjetlo zrači na vrhu i pretvara ga u toplinu zbog rešetku oksid; Topline za skupno vode ispod je minimiziran netaknute nanocellulose sloj. Na taj način, topline nije gubio ali ograničena na gornji sloj gdje isparavanje se zapravo događa.

Celuloza na dnu bi slojevito biofoam djeluje kao spužva, crtanje vode do oksida rešetku gdje dolazi do brzog isparavanja. Rezultat svježa voda lako mogu se prikupljati od vrha lista.

Proces u kojem bi slojevito biofoam zapravo nastaje je također roman. Skladu s tim, to utvrde sličan kako lijepo čini biser - bakterija oblika sloja nanocellulose vlakana u kojem se ugrađen rešetku oksid pahuljice.

Dok kulturu bakterija za celulozu, istraživači dodali rešetku oksid pahuljice u samom mediju. U jednom trenutku uz proces, medij je uklonjena s rešetku oksida i uveden je novi medij. Koji proizvodi sljedeći sloj pjene. Sučelje je navodno vrlo jak i mehanički robustan. Novi biofoam je također izuzetno lagan i jeftin da bi, što je alat za održiv za pročišćavanje vode i Desalinizacija.

Tim je dodao da procesu sinteze također omogućuje dodavanje drugih nanostrukturnih materijala pjene koji će povećati stopu uništavanja bakterija i drugih zagađivača, a bi bio siguran za piti.


Izvor: