Što je prikaza za rešetku i zašto će biti fleksibilni pametni uređaji iz budućnosti

Danas, kineski proizvođač čije ime nam izmiče pretvoren nekoliko glava prikazuje rad i potpuno fleksibilan Android smartphone koji koristi rešetku ekrana.Izum je u obliku narukvica i nema problema sama obilazi za žensku ruku, na primjer. Ovaj uvid u značajke podsjetio da vodećih smartphone odluka već su fleksibilni zasloni u masovnu proizvodnju, ali još uvijek žele da ih se u uređaje koji su potpuno ravne i UN bendable. To je također izazvalo naš interes u nikad vidjela u uporabi prije komad tehnologije koji je rešetku prikaza.

Što je rešetku?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Rešetku je sloj od čistog ugljika. U samo jedan atom debeli, rešetku je najtanji, najlakši, najjači, najtransparentniji i najviše topline i električne energije-vodljivi materijal poznat znanstvenicima. Krajnji super materijal koji pomiješan s tradicionalnim metala i plastike, mogu oblikovati budućnost, sasvim doslovno, sve! Kao ugljik je kemijska osnova za sav poznati život na zemlji i u izobilju, rešetku je predviđene futurologists kao ekološki, održivi rješenje za teoretski neograničen broj aplikacija.

Rešetku istraživanja je bio osobito plodan u području elektronike i biotehnologije, iako ima još posla ostavio učiniti prije nego što je element mogu biti proizvedeni na siguran i troškovno učinkovit način. Razvoj u tom smjeru sigurno napreduju od 2012, kada je važno znanstveno otkriće predložio manje otrovne metode za dobivanje kvalitetne rešetku, to je ne čudi da prikaz proizvođača, kao i drugih tehnoloških poduzeća, su jako zainteresirani za materijal.
Jučer obilježava prvi put smo vidjeli rešetku u fleksibilan smartphone zaslon, na način koji čini ne samo zaslon, nego cijeli uređaj potpuno bendable. Jasno, budućnost fleksibilna pametnih uređaja koji se može nositi ili eksperimentirao sa pametan dizajneri će uključivati primjenu rešetku, uz već poznate plastične OLED tehnologija koristi Samsung, LG i Apple za svoje pametne telefone i smartwatches. Ovdje je informativno pogledati što rešetku prikaza je, kao i upitne budućnosti.

Što je rešetku prikazati?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Prvi prikaz fleksibilnu rešetku (na slici) je bila još u zametku rujnu 2014 dvije partnerske institucije – Sveučilišta Cambridge rešetku centar i UK tvrtka Plastic Logic. To je crno-bijeli zaslon, slična onoj u e-čitatelja. Izum može činiti ograničen, ali je bitan korak prema nosive i fleksibilni pametni uređaji budućnosti ima u trgovini.

Ovaj određeni zaslon, a možda i drugima koji su uslijedili-kao jedan kineski smartphone smo vidjeli jučer – radi na principu aktivnom elektroforetskoj slici. Ona koristi elektriËnog polja na izlazne slike putem re-dogovaranje čestice suspendirane u rješenje. Sloj obrađen emulzija rešetku elektroda je pohranjen na fleksibilne plastične ploče i Jetkani strujni krugovi. Postoji intrinzična zahtjev za korištenje staklene ploče, što znači da prikazuje rešetku neće biti podvrgnut vrsta utjecaja štetu pretrpio od stakla-pokrivena ekrana.

Štoviše, ovakav prikaz bi trebao biti lakše proizvesti nego fleksibilni OLED ekrana, jer njegova backplane – električni sloj koji daje moć za nepravilnog prikaza čestice – može biti proizvedena postupkom niske temperature (na ispod 100 ° C/212 ° F), koja smanjuje prinos rizik i čini proizvodnja manje resursa-intenzivna. Međutim, prikazuje rešetku smartphone će se vjerojatno koristiti elemente iz LCD i OLED tehnologija za vrstu boje i osvježiti stope potrebna za odgovarajuće korisničko iskustvo. To će neizbježno komplicirati proizvodnje pomalo.

Pet mjeseci kasnije, istraživači sa Sveučilišta u Manchesteru i Sveučilišta u Sheffieldu uvodi polu-proziran, a rešetku LED zaslon, što je temelj za fleksibilnu rešetku koja će završiti u budućnosti mobilnih uređaja. Da je samo 10 do 40 atoma debeli, emitira svjetlost preko cijele površine bez potrebe za pozadinsko osvjetljenje.

Kada dolaze rešetku ekrana za pametne telefone

Ne znamo! Za sada rešetku je preskup u proizvodnju velikih razmjera od popipati-zaslon otkriti. I osim toga, puno posla treba obaviti prije nego rešetku ekrana može konkurirati prekid LCD ili OLED ekranu u smislu kvalitete slike. Dakle, svoj uvod u smartphone prikazuje je više vjerojatno da će započeti na razini dodirni ekran kontrolera.
Krajem 2014, istraživači sa Sveučilišta Surrey i Trinity College, Dublin razvio "jednostavan, skalabilan i jeftin način za stvaranje hibridnih elektrode kombiniranjem rešetku (sa svojstvima transparentan i provodljivost) i srebrne Nano žice, povezane. Njihova accomplishent je u smanjenju količine Nano žice, povezane potrebna za proizvodnju dodirni zaslon sloj više od 50 puta, čime se pojednostavljuje proces proizvodnje. Ovaj napitak može zamijeniti indij kositar oksida layer tehnologiju koja je trenutno u upotrebi, iako smo još vidjeti da se u uređajima široke potrošnje.