Kapacitivni Touch Panel prednosti i nedostaci uvedeni

Kapacitivni zaslon zaslona osjetljiv na dodir osjetljiv na dodir je četveroslojni kompozitni stakleni zaslon, stakleni ekran unutarnje površine i sendvič prevučen slojem vodljivog sloja, a vanjski sloj je tanki sloj silikatnog staklenog zaštitnog sloja. Kada dodirnemo zaslon prstom na zaslonu senzora, električnog polja tijela i dodirnog zaslona i površine dodirnog zaslona kako bi se formirao spojni kondenzator, za visokofrekventnu struju kondenzator je direktni vodič, tako da prsti Od usisavanja kontaktne točke malu struju Ova struja teče iz elektroda na četiri kuta zaslona osjetljivog na dodir, a struja koja teče kroz četiri elektrode proporcionalna je udaljenosti od prsta do četiri ugla. Kontrolor izračunava položaj dodirne točke točno izračunavanjem četiri trenutna omjera U usporedbi s tradicionalnim buntovnim zaslonom osjetljivim na dodir, prednosti Kapacitivnog dodirnog panela su sljedeći aspekti:

1. Operacija novost. Kapacitivni Touch Panel podršku multi-touch, intuitivniji rad, više zabave.

2, Nije lako dodirnuti. Budući da se kapacitivna ploča osjetljivog na dodir treba osjetiti na tijelu struje, samo ljudsko tijelo za njegovo djelovanje, s drugim objektima neće dodirnuti odgovarajuće, tako da je osnovno kako bi se izbjegla mogućnost lažnog dodirivanja.

3. Visoka izdržljivost. U usporedbi s buntovnim zaslonom osjetljivim na dodir, Kapacitivni Touch Panel u prašini, vodi, nošenju i drugim aspektima bolje performanse.

Kao trenutna legitimna tehnologija crvene touch zaslona, Kapacitivni Touch Panel, iako sučelje s prekrasnim, multi-touch, samo ljudsko tijelo i druge prednosti, ali u isto vrijeme, također ima sljedeće nedostatke:

1. točnost nije visoka. Iz tehničkih razloga također nedostaje preciznost kapacitivnog zaslona osjetljivog na dodir od buntovnog zaslona osjetljivog na dodir. I može se koristiti samo prstima za ulazak, a na malom zaslonu također je teško postići složeniju identifikaciju unosa rukopisa.

2. Utjecaj okoliša. Temperatura, vlažnost i ostali čimbenici okoline mijenjaju se, uzrokovat će nestabilnost kapacitivnog osjetljivog na dodir ili čak drift. Kao što je uporaba korisnika istodobno tijelo blizu zaslona može uzrokovati pomicanje, čak iu gužvi, također će izazvati gubitak. To je uglavnom zbog principa rada kapacitivne tehnologije Touch Panel, iako su korisnici prstiju sa zaslona bliži, ali istodobno su mnogi u blizini zaslona znatno veći od prstiju električnog polja, to će utjecati na dodirnu poziciju suditi.

3. Visoke cijene Osim toga, trenutni Kapacitivni Touch Panel u dodirnoj podlozi priključenoj na LCD zaslonu koraka i dalje postoje neke tehničke poteškoće, prinos nije visok, tako da praktično povećavaju troškove Kapacitivne Touch Panel.