Graphene, iznimno tanko čarobno i više

Grafen je vrsta jednoslojne lamelarne strukture sastavljene od ugljikovih atoma. To je najtanji i najmoćniji dvodimenzionalni materijal koji su do sada otkrili ljudi zbog svoje čvrstoće, izvanredne vodljivosti i izvrsne translucencije poznate kao "mijenjanje materijala 21. stoljeća". Međutim, zbog visokih troškova pripreme, industrijska primjena grafena je odgođena. Poljski znanstvenici nedavno su izumili metodu pripreme grafena, kako bi se omogućila industrijska proizvodnja grafena.

Budući da su dva znanstvenika u Velikoj Britaniji uspjela razdvojiti čarobne nanomaterijale grafena 2004., niske troškove, kvalitetne i velike metode pripreme grafena postale su ciljevi globalne industrije i istraživača. Trenutačno, uobičajene metode pripreme grafena su metoda fizičkog uklanjanja i metoda kemijskog taloženja. Prvo je najvažnije sredstvo za dobivanje grafena visoke čistoće u laboratoriju. Nedostatak je što je grafen male veličine i skup. Iako kemijska metoda može proizvesti velike površine grafena, ali čistoća i kvaliteta su niske.

Posljednjih godina, znanstvena istraživanja na grafenu napreduju brzo, a njegova industrijska primjena je također na strelici. Predviđa se da će, nakon što se proizvodnja grafena, na zaslonu osjetljivom na dodir, baterije za pohranu energije, senzora, poluvodiča, zrakoplovne, vojne, biomedicinske i druge ambiciozne ambicije, postati sljedeća trilijuna industrija. Ogromne tržišne perspektive, čineći svijet krenuo od istraživanja i razvoja šljunka i investicijskog buma. Prema nepotpunoj statistici, u 2012 godini diljem svijeta ukupno je 3520 istraživanja o patentnim aplikacijama za grafene, ali velika većina njih još uvijek nije iz laboratorija. Dakle, nova tehnologija pripreme grafena u konačnici može imati koristi čovječanstvu, u konačnici ovisi o njegovoj sposobnosti uspješnog stavljanja u industrijsku proizvodnju.