Rešetku je odlična mehanička svojstva

Rešetku je dvodimenzionalni Saće ugljika materijal, sastavljen od ugljikovih atoma prema šesterokutni aranžman. Ugljena i ugljikovih atoma kombinacijom sp2 hibrida, njegova struktura je vrlo stabilan. Specijalna struktura rešetku dovodi do mnogih izvrsna svojstva. Rešetku se trenutno nalazi u tvrdoće najveći materijal i ima odlična mehanička svojstva, teorijska površine do 2600m 2 / g, s izvanredna Toplinska vodljivost, do 3000W / (m · (K). osim toga, rešetku također ima dobru vodljivost. Na sobnoj temperaturi, njegova pokretljivost elektrona može doseći i 20000cm 2 / (V · s).

Zbog izvrsna svojstva rešetku, istraživači, možete dodati kao pojačanje u matricu materijal za poboljšanje svojstava materijala matrice. Međutim, specifične površine rešetku često okupio, ne samo da smanjuje kapacitet adsorpcije, ali utječe i na odličan nastup rešetku, dakle utječe na performanse rešetku ojačani kompozitni materijali. Osim toga, ovo okupljanje je nepovratan, osim ako aplikacija vanjske snage, kao što su ultrazvuk i jako miješanje, tako da se ravnomjerno raspoređuje. Kako bi dobili odličan rešetku ojačani kompoziti, istraživači učinili neke istraživanja u prevladavanju rešetku aglomeracija.

Jedan od najčešće korištenih metoda je za oksidaciju grafit i UZV za proizvodnju s oksid grafita, i zatim kemijskim putem smanjiti rešetku, priprema rešetku između postojanje jake van der Waals sila, polako se u rješenje. Druga uobičajena metoda je ravnomjerno raspršiti rešetku u organskim otapalom ili vodene otopine površinski da ni da apsorbira na molekularnu ili površinski molekule na površini rešetku i postići efekt disperzije monolitni rešetku. Dokazana je sposobnost da inhibiraju briketiranje rešetku od fizičkih ili kemijskih modifikacija, ali da li nečistoće predstavljen tijekom formiranja kompozitni utječe na svojstva kompozit ostaje da se.

Neke površinske modifikacije i druge metode mogu se koristiti za poboljšanje dispersibility rešetku. Kako bi se poboljšala površinska vezivanja rešetku i bakrene matrice, to je moguće dobiti kompozitnog materijala u kojem rešetku ravnomjerno raspršene u bakar. Utvrđeno je da rešetku mogu ravnomjerno raspršiti u bakrene matrice promatranje kompozitnog materijala. Jing koristi gallic kiselina s jakim smanjenje sposobnosti kao stabilizator i smanjenje agent za dobivanje visoko oralnu rešetku. Njihova analiza je zbog formiranja π π konjugirati interakcije između strukturu benzena i rešetku u molekula adsorbiranih na površini rešetku kao stabilizator. To čini rešetku list ima jak negativan naboj, spriječiti daljnje nakupljanje rešetku zajedno da bi ga više teško ujediniti, da bi se osiguralo da je spreman rešetku ima visoke disperzije performanse.