Rešetku posebne strukture

Rešetku je dvodimenzionalni Saće ugljika materijal, sastavljen od ugljikovih atoma u šesterokutni aranžman. Ugljena i ugljikovih atoma kombinacijom sp2 hibrida, njegova struktura je vrlo stabilan. Specijalna struktura rešetku dovodi do mnogih izvrsna svojstva.

Rešetku se trenutno nalazi u tvrdoće najveći materijal i ima odlična mehanička svojstva, teorijska površine do 2600m 2 / g, s izvanredna Toplinska vodljivost, do 3000W / (m · (K). osim toga, rešetku također ima dobru vodljivost. Na sobnoj temperaturi, njegova pokretljivost elektrona može doseći i 20000cm 2 / (V · s).

Zbog izvrsna svojstva rešetku, istraživači, možete dodati kao pojačanje u matricu materijal za poboljšanje svojstava materijala matrice.

Međutim, specifične površine rešetku sklon aglomerirani zajedno, koji ne samo da smanjuje kapacitet adsorpcije ali utječe i na odličan nastup rešetku, čime utječe na performanse rešetku ojačani kompoziti. Osim toga, ovo okupljanje je nepovratan, osim ako aplikacija vanjske snage, kao što su ultrazvuk i jako miješanje, tako da se ravnomjerno raspoređuje. Kako bi dobili odličan rešetku ojačani kompoziti, istraživači učinili neke istraživanja u prevladavanju rešetku aglomeracija.

Jedan od najčešće korištenih metoda je priprema se oksid grafita oksidirani grafit i ultrazvuk, a zatim kemijski smanjio za rešetku. Postoji jaka van der Waalsove sile između rešetku pripremljen na ovaj način i lako da se akumuliraju u rješenje.

Druga uobičajena metoda je ravnomjerno raspršiti rešetku u organskim otapalom ili vodene otopine površinski da ni da apsorbira na molekularnu ili površinski molekule na površini rešetku i postići efekt monoklinski rešetku od u klasične odbojna sila i međumolekulske sile disperzije.

Dokazana je sposobnost da inhibiraju briketiranje rešetku od fizičkih ili kemijskih modifikacija, ali da li nečistoće predstavljen tijekom formiranja kompozitni utječe na svojstva kompozit ostaje da se. Neke površinske modifikacije i druge metode mogu se koristiti za poboljšanje dispersibility rešetku.

Jiang po površinska modifikacija rešetku, čime se poboljšava sučelje između rešetku i bakrene matrice, polistirena u bakar uniformi disperzija kompozitnog materijala. Morfologija fotorobot utvrđeno je da ravnomjerno raspršiti u bakrene matrice.

Jing koristi gallic kiselina s jakim smanjenje sposobnosti kao stabilizator i smanjenje agent za postizanje visoke dispersibility rešetku. Njihova analiza je zbog formiranja π π konjugirati interakcije između strukturu benzena i rešetku u molekula adsorbiranih na površini rešetku kao stabilizator.

To čini rešetku list ima jak negativan naboj, spriječiti daljnje nakupljanje rešetku zajedno da bi ga više teško ujediniti, da bi se osiguralo da je spreman rešetku ima visoke disperzije performanse.

Kroz gore navedeni test se može vidjeti, materijal ili proces može biti naviknut izraditi šljunka ravnomjerno raspršenih u matrici, time povećava performanse kompozitne materijale.