Kako rešetku pridonijeti razvoju tehnologije baterija?

U kasni Srpanj 2015, je komunikacija opreme posao visokog profila objavio svoje najnovije proizvode. Uređaj koristi rešetku kao baterija materijala, može uvelike skratiti vrijeme punjenja, poboljšati punjenje kapaciteta. Ovo izvješće u jednom naletu zbog pažnje i zajednice pozornost na rešetku na nove visine.

Što je rešetku?

Od Baidu enciklopedija, možemo znati:

1. rešetku (rešetku) je izvađen iz grafita materijal, sastavljen od ugljika atoma samo jedan sloj debljine Atomski dvodimenzionalni kristala.

2. rešetku je najtanji materijal, ali i najmoćnijih materijal, lom od najboljih čelika još veći 200 puta. U isto vrijeme ima vrlo dobru fleksibilnost, istezanje može doći do njihove veličine 20%. To je svjetski Mršavost, najjače materijala.

3. rešetku se trenutno nalazi u najtanji, najveće snage, najjača Toplinska vodljivost novi tip nano-materijale, rešetku se naziva "crno zlato".

Jednom riječju, rešetku je nanometar red veličine materijal, velike čvrstoće, visoke elastičnosti i visoka vodljivost i druga svojstva.

Kao nanomaterijali, rešetku daje dojam da je svibanj postati kandidat za proizvodnju prostor dizalo materijala. U Baidu enciklopedija, električna svojstva rešetku samo dio njegove performanse. Ako to nije u trećoj točki "usput" spomenuti njegov visokog vodljivost, onda samo iz definicije šljunka i baterija je teško naći odnos.

Međutim, nanomaterijali su klasa svijeta koja ljudi nemaju i zdrav razum se od makroskopski svijet pa ne reproducirati u mikroskopskom svijetu.

Ako nano veličine rešetku može poboljšati performanse baterije pomoći, morate analizirati princip iz baterije.

Drugo, odnos između elektroda materijal i bateriju kapaciteta

Znamo: od mikroskopske točke gledišta baterije i iscjedak proces, u stvari, je kationa u elektroda "mozaik" i "off" proces. Dakle, više rupa u elektroda materijal, više brz proces će. U makro stajališta je performanse baterije punjenja i pražnjenja brže.

Mikrostruktura rešetku je mreža sastavljena od ugljikovih atoma. Zbog Mršavost granica (samo debljina jednog sloja atoma), kretanja kationa je ograničen. U isto vrijeme zbog mreže strukture, od rešetku elektroda materijal ima dovoljno rupa.

Iz ove točke gledišta, rešetku je nesumnjivo predobar elektroda materijal.

Prema istraživačima na Rensselaer Polytechnic Institute u New Yorku, sad pokazuje da korištenje rešetku kao prototip materijala baterija, brzinu punjenja i pražnjenja će premašiti 10 puta litij-ion baterija.

Treće, stanje rešetku istraživanja

Purdue University (Purdue University) proučava kroz nove, više jednostavan način stvaranja materijalne tehnologije nano-elektroda. University istraživanje pokazuje da korištenje nano-materijala u bateriju i povećati kapacitet punjenja baterije i brzina punjenja i pražnjenja.

U ovom trenutku, južnokorejska kompanija Samsung Electronics je također angažiran u Silicijskoj površini dodati rešetku obloženih Cink bazi silikona istraživanja materijala. Ako studija može biti uspješna, litij-ionske baterije će se povećati za više od 2 puta.

Ove studije ukratko prednosti dug život od materijala na bazi silikona i velika punjenja kapaciteta rešetku materijala, s naglaskom na način obrade proces rešetku na materijala na bazi silikona.

Samsung istraživači učinkovito proširili površine anode za premazivanje rešetku premaz na površini elektroda silicij karbida. U isto vrijeme s katode u kombinaciji litij kobalt oksid, tako da baterija naboj po jedinici volumena energiju gustoće veće ulja, svoj život je također povećan na tržištu Prodaja autobusa od litij-ionske baterije 1,5 - 1,8 puta.