Ministarstvo industrije i trgovinske planove za promicanje Graphene Innovation Center

Nedavno je, kako bi se promicala provedba Ministarstva industrije i informacijske tehnologije, Komisije za razvoj i reformu, Ministarstvo znanosti i tehnologije na ubrzanju razvoja razvoja grafena industrije, broj mišljenja o kulturi rasta grafena industrije, da bi se ubrzao velika proizvodnja grafenskih materijala i industrijskih primjena, Ured sirovina i industrije organizirao je simpozij o razvoju grafena u Pekingu.

Peking gospodarske i informacijske komisije, provincije Heilongjiang industrijske i informacijske tehnologije Odbor, Jiangsu provincije Gospodarske i informacijske tehnologije Odbor, Ningbo gospodarske i informacijske tehnologije komisije, Shenzhen Ekonomski i informacijske tehnologije komisije, Qingdao Hi-Tech industrijske zone za razvoj, Wuxi Huishan High-tech poslovanja servisni centar, grafička industrija, tehnološka inovacija strateški savez i druge jedinice sudionika. Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Odjel za sirovine, zamjenik inspektora Lu Guixin, Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Odjel za planiranje prisustvovali su sastanku.

Sudionici su razmijenili stajališta o razvoju grafenskih materijala u ovoj regiji, razvoju jediničnih grafenskih materijala, proizvodnji velikih razmjera i industrijskim primjenama, analizirali glavne probleme s kojima se suočava razvoj grafičke industrije i razgovarali u dubini o izgradnji i zaštita intelektualnog vlasništva grafenske industrije, Standard, duž terminalne aplikacije za izgradnju i unapređenje industrijskog lanca, promicanje prve serijske demonstracije grafenskih proizvoda i drugih vrućih i teških pitanja na temelju sažetog 2016-2017 grafena industrijalizacija za promicanje fokusa, iznijela predložene mjere za promicanje industrijskog razvoja. Simpozij je također razgovarao o misiji i pozicioniranju operativnih funkcija predloženog centra za inovacije grafena.

Uz uvođenje povoljnih politika i promicanje povezanih tehnologija, grafenska industrija će igrati važnu ulogu u budućem razvoju Kine. Očekuje se da će grafen biti vodljivi aditivi, materijali za raspršivanje topline, prozirni vodljivi film i druga područja prve kako bi se dobila industrijska primjena.