Novi materijal rešetku razvija brzo u različitim područjima

NANNING, 22 Kolovoz--rešetku forum održan je u južnoj Kini Guangxi Zhuang autonomna regija koja je okupila više od 400 istraživanja iz različitih zemalja uključujući 2010 Nobelovu cijena vlasnik Konstantin Novoselov.


Rešetku je na svijetu najjači i najlakši materijal; jedan sloj rešetku je debljine samo 0.335 nanometara također s visoke električne i toplinske vodljivosti koja ima široku primjenu perspektiva u području energije, biotehnologija, voda resursa, elektronski i mrežne tehnologije, zrakoplovnoj i automobilskoj industriji.

Kina je podnijela zahtjev za više od 2200 rešetku patenata, računovodstvo za 40 posto u svijetu. "Kineske kompanije su razvile niz rešetku aplikacija u područjima kao što su za skladištenje, boja i provođenje filma, tako da možemo očekivati brza Industrijalizacija," rekao je Shang Yong, stoji potpredsjednik Kine udruge za znanost i tehnologiju.

U tijeku rešetku foruma u Guangxi je glavnom gradu Nanning, profesor Konstantin Novoselov rekao da rešetku dovela je do mnogih mogućnosti i prilika, a novi materijal će se primijeniti u telekomunikacije i Internet stvari.