Kao spužva je nova struktura rešetku

Prema britanski "Independent" izvijestio na 8, Sjedinjene Američke države Massachusetts Institute of Technology (MIT) znanstvenici pritiskom i topljenje ugljikovu, stvoriti jedan najlakši i većina čvrstog materijala - za porozne trodimenzionalni rešetku strukturu, oblik je sličan spužva, gustoća je samo 5% željeza, ali snagu željeza više od 10 puta.

Rešetku smatra se Posljednja otporan materijal u dvodimenzionalni obrazac, ali bilo je teško za istraživače da Jake snage svoj dvodimenzionalni oblik pretvoriti u koristan trodimenzionalni materijala. U najnovijoj studiji, istraživački tim prisutan mali komadići rešetku zajedno primjenom topline i tlaka za stvaranje složenih i stabilna struktura slična koraljima i kremenjašicama organizama. Nova struktura naziva se "spirala 24 tetraedra", njezina površina je vrlo velika u odnosu na volumen, ali vrlo snažan.

"Dvodimenzionalnog materijala rešetku je debeo samo jedan atom, ima jedinstven stupanj krševitost i električna svojstva, ali je previše tanak, to je," rekao je Marcus Bieer, direktor istraživačkog tima i direktor MIT građevinarstva i okoliša Inženjering. Teško da bi tri - dimenzionalni materijala, ali najnovija istraživanja je učinio to.

"Geometrijski oblik rešetku prirodno pojavljuje pod djelovanjem topline i tlaka je vrlo složen i ne može se izvršiti na tradicionalan način." U eksperimentu, istraživači koriste 3D pisača za stvaranje strukture koji proširio tisuću puta, i test rezultati dobiveni.

Nova studija, objavljena nedavno u časopisu napredak znanosti, pokazuje da je superiornost nove strukture zbog ove jedinstvene strukture nego samog materijala. To znači da se znanstvenici mogu napraviti druge materijale od iste geometrije dobiti jednaku snagu svjetla materijala.

Istraživači vjeruju da iste geometrije čak može se primijeniti na veće blokove strukturnih materijala. Na primjer, što čini most možete napraviti iste porozne geometrije i postići istu razinu snage uz manju težinu. Osim toga, budući da ovaj lik je ispunjen sitne pore, očekuje se da se koristi za filtriranje vode i kemikalija.