Praktični proizvodi rešetku su podijeljeni u dvije kategorije

Prvi, rešetku materijala profil

Sada svijet nije jasna definicija rešetku. 2004 britanskog Sveučilišta Manchester znanstvenika Andrei Heim i Constantine Norfolkov našao monosloju rešetku. Nagrađeni su 2010 Nobelova nagrada za fiziku za svoje odlične istraživački rad na rešetku materijala. Dakle, početni rešetku samo odnosi se na jednom sloju atoma ugljika iz jedinstvene strukture novih materijala, je samo jedan ugljikov atom debljine od dvodimenzionalnog materijala. Međutim, follow-up studije pokazuju da, od električne prirode dva i tri, i čak deset slojeva atoma ugljika imaju svoje posebne fizičkih svojstava, trenutni debljina 10 slojeva atoma ugljika unutar list grafit materijala je definira kao rešetku argument postupno prepoznaje akademika. Nedavno osnovana Kina Metalsene Unije standardizacije odbor ustanovio je da debljina 10 slojeva atoma ugljika u materijalu pripada rešetku raspon.

Rešetku je čaroban materijal, kao čeznuti kao dodatak malo u druge materijale može imati čaroban učinak, vrijedan materijal sektora "super materijal." Rešetku ne samo "najtanji, najjači", kao toplinska dirigent, to je bolje nego bilo koji drugi materijal efekat. Koristeći rešetku, znanstvenici mogu razviti niz novih materijala s posebnim svojstvima. Zbog svoje vrlo niske otpornosti, elektron migracija je iznimno brz, očekuje se da će se koristiti za razvoj tanji, brži vodljivi čips, zamjena silicija. Budući da rešetku u biti transparentan, dobar vodič, također je pogodan za izradu transparentnog touch screen, svjetlo ploče i čak i solarne ćelije. Super kondenzatora i čips, je svjetski fokusirati na proučavanje rešetku polja, ali i budućnost vrhunac revolucionarni napredak rešetku. Primjena rešetku mora biti proces koji se proteže od kraja niske do visoke kraju. Korištenje low-end aplikacija vodljivosti rešetku će rasti u protekle dvije do tri godine, a korištenje fotonaponske ćelije i zamijeniti silikonski čip čip područje, još uvijek traje dugo. "

Drugo, od rešetku

Praktični proizvodi rešetku su podijeljeni u dvije kategorije: rešetku filma i rešetku u prahu. Postoji mnogo načina za pripremu rešetku u laboratoriju (vidi sliku ispod). Međutim, način masovne proizvodnje rešetku je uglavnom dvije vrste: jedan je korištenje taloženja kemijske pare na površini metala raste jedan sloj je vrlo visoka, velike površine rešetku filmskog materijala; jedan je prirodni grafit kroz fizikalne ili kemijske metode drobljenje, formiranje rešetku u prahu. Rešetku puder izgleda kao vrlo fini crni prah. Domaće rešetku prašak i rešetku film je opremljen s masovne proizvodnje kapaciteta, očekuje se da niz industrijskih primjena rešetku će biti velikih iskotrljati. Kao tehnološki materijal, rešetku prah proizvodnog procesa, istraživanje i razvoj, tehnologije i opreme su vrlo važne, proizvodnje troškovi rada su vrlo male. Godišnji kapacitet proizvodnje od 50 tona rešetku prah poslovanja, proizvodnje obraditi samo nekoliko radnika samo.