Što je rešetku materijal

Rešetku je Mršavost i najmoćniji materijal do sada. Tanka jer rešetku sastoji se od ugljikovih atoma dvodimenzionalni kristala, debljine samo jedan atom. Iako tanka krajnost ali vrlo gusta, čak i najmanji atomske veličine helija može ga probiti.

Što je rešetku? Rešetku je Saće planarna film formirana sp2 hibridizacije atoma ugljika. To je quasi-two-dimensional materijal jedini Atomski sloj debljine, tako da je također pozvao Monoatomarno sloj grafita. Njegova debljina je oko 0.335nm, prema različite načine proizvodnje su različite uspone i padove, obično u vertikalnom smjeru visine od oko 1nm, horizontalna širina oko 10 za 25nm, je osim na ugljik kristal ( nula-dimensional fullerena, jednodimenzionalni karbonske nanocijevčice, trodimenzionalni grafit).

Dugo prije teorije kako bi predvidio, quasi-two-dimensional kristal se termodinamička prirode nestabilnosti, na sobnoj temperaturi brzo rastaviti ili sklupčani, fizičar pa to ne može postojati sama.

Do 2004, britanskog Sveučilišta Manchester fizičara Andrei dragulj i Konstantin Novo Shuo Luofu, s mikro-mehanički stripping metodom uspješno odvojen od grafita rešetku, potvrdio je da može postojati sama, za rešetku istraživanja počeo je aktivan, dva je osvojio 2010 Nobelova nagrada za fiziku.

Najviše obećava primjenu rešetku je zamjena silicija, stvaranje ultra-minijaturna tranzistora za proizvodnju budućnosti superračunala. S rešetku umjesto silikona, računalnog procesora će pokrenuti stotine puta brže.

Osim toga, rešetku je skoro potpuno proziran, apsorbirati samo 2,3% svjetlosti. S druge strane, to je vrlo gusta, čak i najmanji molekule plina (helij) ne može prodrijeti. Ove značajke čine ga idealnim za korištenje kao transparentan elektroničkih proizvoda, transparentan dodir, svjetlo-zračenje ploča i solarne ploče.

Kao novi tip nanomaterijali najjači, najjači i Posljednja vodljivi vodljivost, rešetku je poznat kao "black gold" i "Kralj novih materijala", čak i znanstvenici predviđaju da rešetku će "potpuno promijeni 21 stoljeća" je vjerojatno da će krenuti na brišući globalne remeti novu tehnologiju i novu industrijsku revoluciju.